Afbeeldingen van kastelen

Kastelen brengen een romantische, mysterieuze en soms ook een duistere sfeer met zich mee. Daarom worden deze gebouwen ook erg vaak als basis voor illustraties gebruikt. Je ziet ze in tekenfilms, op posters, puzzels en andere decoratieve voorwerpen, of ter vermaak van kinderen en volwassen.

Sprookjeskastelen

Sprookjes vertellen vaak een verhaal over prinsessen, en die wonen natuurlijk in kastelen. Denk bijvoorbeeld aan Doornroosje van Walt Disney. Dit sprookjeskasteel is wereld beroemd geworden en er hangen heel wat posters van dit kasteel in meisjeskamers over de hele wereld. Uiteraard worden deze posters verkocht in het Walt Disney park, maar ook kinderen die hier nog niet geweest zijn, dromen weg bij het zien van posters van dit kasteel.

Ook in speelgoed zijn kastelen regelmatig terug te zien. Voor meisjes zijn er bijvoorbeeld poppenhuizen in de vorm van een kasteel en voor jongens zie je slagvelden met ridders, waarbij kastelen een belangrijk achtergrondelement vormen.

Sommige sprookjeskastelen zijn gebaseerd op bestaande kastelen en soms gebeurt het ook andersom, dat er een kasteel gebouwd is naar aanleiding van een kasteel uit een sprookje. Een bezoekje aan verschillende van deze sprookjeskastelen is een erg leuk uitje voor het hele gezin. Jonge kinderen associëren de kastelen met de boekjes en tekenfilms die ze gezien en gelezen hebben. Deze komen immers tot leven tijdens een ontdekkingstocht in het kasteel zelf. Dit geldt vooral voor die kastelen waar een verkleedpartijtje met prinsessenjurken en ridderharnassen mogelijk is!

Vanwege de bijzonder architectuur is het niet alleen voor kinderen interessant, maar ook voor volwassenen. De posters die je daar kunt kopen zijn dan niet alleen een afbeelding van een mooi kasteel maar zijn ook een fijne herinnering aan een leuk uitje met het gezin.

Kasteel items voor volwassenen

Mensen die echt verzot zijn op kastelen en de sfeer die deze gebouwen met zich meebrengen, zullen ongetwijfeld posters van kastelen in huis hebben hangen. Voor degenen die tevens van knutselen houden, is het ontzettend leuk om een miniatuur kasteel te bouwenen op de schouw of de kast te zetten. Hiervoor zijn heel wat bouwpakketjes te koop, die gebaseerd zijn op bestaande kastelen.

De meeste volwassen mannen zullen zich toch wat bezwaard voelen om miniatuur kastelen in huis uit te stalen. Dan is het een geweldig idee om een speelkasteel te maken voor je kind of kleinkind. Op die manier kun je genieten van het bouwen en maak je een kind erg blij.

Kastelen komen ook erg veel voor op legpuzzels voor volwassenen. Een heerlijke bezigheid om op een koude winterdag bij weg te dromen over vervlogen tijden van ridders en prinsessen. Daarbij kan je de puzzels die in elkaar gezet zijn ook als posters aan de wand hangen, eventueel in een lijst!