Je kantoor in een kasteel

Wat een romantisch plaatje is dat toch, zo’n mysterieus groot kasteel, te midden van een gracht en van een prachtige natuur. Over de scenes die zich binnen de kasteelmuren hebben afgespeeld kunnen we tegenwoordig alleen maar dromen. Hoe zou het toch zijn om een leven te hebben in een gebouw met zoveel karakter?

Werken vanuit een kasteel

Wonen in een kasteel is voor de meesten van ons niet weggelegd, want dat is natuurlijk vrijwel onbetaalbaar. Toch is er wel degelijk een mogelijkheid om een klein beetje mee te maken hoe het vroeger moet zijn geweest om in zo’n prachtig kasteel te leven. Er zijn namelijk kastelen beschikbaar om een kantoorruimte in te huren en zo toch zo vaak je wilt binnen deze muren aan de slag te gaan. Kun je je een romantischere plek voorstellen waar je met je eigen bedrijf van start gaat? Wanneer je een kantoorruimte gaat huren, is het belangrijk om een plek te vinden waar je de creativiteit kunt laten vloeien, en een kasteel is daar natuurlijk bij uitstek geschikt voor!

Dussen

Een goed voorbeeld van zo’n kasteel, vol van karakter, geschiedenis en mogelijkheid tot het huren van een kantoorruimte, staat in Dussen, in Brabant. Hier bevindt zich een kasteel dat stamt uit de 13e eeuw, op een heel bijzondere locatie. Het mooie van dit kasteel is dat het van buiten volledig authentiek is. Ondanks zijn leeftijd van meer dan 800 jaar oud zijn er binnen alle moderne faciliteiten geïnstalleerd om alle werknemers en werkgevers die daar hun kantoor hebben gevestigd te voorzien van alle noodzakelijke gemakken. Er is bijvoorbeeld een ruime parkeerplaats aanwezig, en het is al mogelijk om hier een kantoorruimte te huren vanaf 35 m². Er zijn keukenfaciliteiten en natuurlijk vergadermogelijkheden in overvloed met al die grote kasteelzalen.

Activiteiten

Niet alleen een variëteit aan ondernemingen heeft zich inmiddels gevestigd in Kasteel Dussen; Ook is er een verscheidenheid aan activiteiten die er plaatsvinden. Hierbij kun je uiteraard denken aan rondleidingen, maar ook bruiloften en zakelijke bijeenkomsten worden er georganiseerd. Zelfs voorstellingen vinden er plaats, met de nodige toestroom aan bezoekers!