Organiseer je een evenement? Houd rekening met het weer!

Het plannen van een evenement, of het nu gaat om een klein feestje thuis of een groot galabal in een gehuurd kasteel in Nederland, daar komt natuurlijk heel wat bij kijken. Voor je echter in de organisatie van zo’n evenement duikt, loont het de moeite om te onderzoeken of het feest wel de moeite waard is. En dan hebben we het onder andere over het weer.

Niets vervelender dan je uiterste best doen voor de planning van een evenement om dan op de grote dag te beseffen dat het pijpenstelen regent. Dergelijke zaken kan je vast en zeker voorkomen door je goed voor te bereiden en enkele slimme investeringen te doen. Zoals een regenmeter!

3 manieren waarop een Netatmo regenmeter de organisatie van je event helpt verbeteren

Een regenmeter is eigenijk een klein elektronische apparaatje dat meet hoeveel neerslag er valt op een bepaalde oppervlakte. Hieronder lees je meer over de belangrijkste voordelen van zo’n meter als je een evenement plant:

1. De neerslag per uur meten

Ten eerste geeft zo’n netatmo regenmeter je de mogelijkheid om de hoeveelheid regen per uur te meten, wat natuurlijk belangrijk is als je een beetje een beeld wilt hebben van hoe het met de weersomstandigheden gesteld is. Op basis van regengeschiedenis in een bepaalde zone is het zelfs mogelijk om het risico op neerslag in specifieke periodes in te schatten.

Het resultaat? Je zal in de beste plaats al een stuk gemakkelijker de beste plaatsen kunnen selecteren om een outdoor evenement te organiseren. En dat neemt natuurlijk heel wat stress en zorgen van je weg!

2. De neerslag volgen vanaf je smartphone

Daarbij is het dankzij een regenmeter zoveel gemakkelijker om de neerslag live te volgen, dankzij een app. Zo zie je bijvoorbeeld al gedurende de dagen of uren voor het evenement begint of er veel regen valt of niet. Zeker als je niet de hele tijd ter plaatse kunt zijn, is dat een interessant gegeven.

Moet je bijvoorbeeld nog bloemen regelen voor je outdoor feest in een kasteel? Of heb je nog een afspraak met je catering service? Dan nog heb je altijd duidelijk zicht op de neerslag en het weer, zodat je daar alvast geen stress over moet hebben.

3. Een neerslag-melding

Ten slotte geeft een Netatmo regenmelder je een signaal als er regen begint te vallen. Dit is handig omdat je dan eventueel de nodige aanpassingen kunt doen aan de organisatie van je feest. Denk maar het opzetten van een tent of regenschermen.

Kortom, er zijn heel wat voordelen verbonden aan een betrouwbare Netatmo regenmeter, zeker als je wilt dat de organisatie van je feest op rolletjes loopt. Een kleine investering maar wél één die de hele ervaring zoveel beter maakt!