Festivals op kastelen

Dansen, feesten en lachen op een kasteel – hoe fantastisch is dat? Er zijn een aantal kastelen die regelmatig party’s en meerdaagse festivals op hun terrein organiseren. Hier feest je dag en nacht door in een prachtige omgeving, en voel je je de prins of prinses van het bal!

Kasteelfeesten Wijchen

Bij het Kasteel van Wijchen vinden in juni de populaire Kasteelfeesten plaats. In 2019 vond de 36e editie van het evenement plaats. Drie dagen lang valt er van alles te beleven op de terreinen van dit kasteel. Er zijn bijvoorbeeld musicals bij te wonen, voorts zijn er kunstenaars die jong en oud weten te vermaken, en tot slot worden er speciale activiteiten georganiseerd voor senioren. Maar de feesten genieten vooral bekendheid vanwege de grote party’s die in de avonduren worden gehouden. Een mix van bands en dj’s houdt de bezoekers in de feesttent in beweging. Rappers, internationale artiesten, “foute” Hollandse hits en nog veel meer feestacts zorgen voor onvergetelijke dagen.

Castlefest

Dit bekende festival speelt zich af op de Keukenhof bij Lisse. Het Castlefest richt zich op het soort publiek dat alles wat naar de middeleeuwen en fantasie zweemt, geweldig vindt. Op de uitgebreide marktstallen kunnen ridderwapens, middeleeuwse lekkernijen, kleding en kunstvoorwerpen worden gekocht. Veel bezoekers komen in themakleding en doen mee aan workshops omtrent middeleeuws koken, zwaardvechten, leerbewerking en andere verloren gegane kunsten. Het programma van dit meerdaagse festival staat vol met bands uit binnen- en buitenland, die onder andere folkmuziek, metal en klassieke muziek spelen.

KommuS Kasteelfestival

KommuS is een vrij nieuw festival en vindt jaarlijks in juli plaats bij het Kasteel van Geldrop. Het is een toegankelijk festival vol muziek, kunst en optredens. Hier geniet je van coverbands, dansbare dj’s en ouderwetse rock. Ook is er een uitgebreid kinderprogramma en een theaterpodium aanwezig. Dit tweedaagse festival is absoluut een bezoek waard voor jong en oud.