Kasteelachtige sfeer in huis

Een kasteel straalt een klassieke en deftige sfeer uit. Wanneer je in een kasteel rondloopt, kun je jezelf met een beetje fantasie in de middeleeuwen wanen. Als je erg van deze historische sprookjesachtige sfeer houdt, is het heel goed mogelijk om daarvan iets na te bootsen in je eigen huis.

Wanddecoratie

Bij een kasteelachtige sfeer horen uiteraard klassieke meubels. In aanvulling daarop maken de wanddecoraties de uitstraling compleet. Als je naar schilderijen in een kasteel kijkt, zijn deze vrijwel altijd voorzien van een brede, sierlijke gouden lijst. Er zijn talrijke mooie gouden Fotolijsten te koop die erg veel lijken op de lijsten in een kasteel. Met een mooie portretfoto van jezelf in zo’n lijst waan je jezelf even in de rol van een jonkvrouwe of een kasteelheer.

Deze lijsten zijn er in allerlei maten zodat je voor verschillende foto’s dezelfde bijpassende lijsten kunt kopen. Een mooi schilderij in een nostalgische gouden lijst is ook een erg stijlvolle wanddecoratie.

Een andere decoratie die veelvuldig aanwezig is in kastelen, zijn spiegels. Dit zijn grote spiegels met een zware lijst eromheen. Buiten het feit dat een grote spiegel in je woonkamer erg chique staat, is het ook handig omdat je altijd even kunt checken of je kleren nog goed zitten. Wanneer je aan weerszijden een ouderwetse kandelaar ophangt, maakt dit het plaatje helemaal af.

Natuurlijk zijn er ook mensen genoeg die erg veel van kastelen houden maar niet van deze ouderwetse sfeer in hun eigen huis.

Als je mooie foto’s van kastelen hebt, kun je ook wegdromen naar vervlogen tijden bij een poster aan de muur van je favoriete kasteel. Of misschien meerdere foto’s van verschillende kastelen naast elkaar. Met een moderne lijst om deze foto’s heen creëer je een bijzondere combinatie van een klassieke en eigentijdse sfeer in je woning.

Jonge meisjes houden van prinsessenjurkjes en sprookjes. Dus ook voor de meisjeskamer kan het erg leuk zijn om een kasteelachtige sfeer te maken. Hierbij gaat het dan meer om de sprookjes uit tekenfilmwereld zoals het kasteel dat bekend is van de Walt Disney films.