Trouwen op een kasteel

Is er een meer romantische plek om te trouwen dan op een kasteel? Als je je een hele dag lang de koning of koningin gaat voelen, waarom doe je dat dan niet op een passende locatie? In Nederland bevinden zich vele kastelen die je af kunt huren voor een bruiloft of trouwfeest. Zo maak je van je mooiste dag een heuse ‘royal wedding’!

Een sprookjesachtige trouwerij

Een kasteel biedt een geweldige setting voor een bruiloft. De ridderzaal of troonzaal van het kasteel is de aangewezen plek voor een ceremonie die alle gasten nog lang zullen heugen. Een koninklijk banket met weelderig gedekte tafels en kandelaars in een kasteelzaal spreekt tot de verbeelding. Je beleeft het trouwfeest met je familie en geliefden in een prachtige kasteeltuin tussen rozen, standbeelden en waterpartijen. Trouwen in een kasteel biedt je bovendien de ruimte voor de gasten en de decoraties die je op jouw bruiloft wilt zien!

Extra’s in stijl

Maar de organisatoren van dit soort trouwfeesten bieden natuurlijk ook extra services. Jullie komen bijvoorbeeld aanrijden in een ouderwetse koets. De catering kan worden afgestemd op de locatie, zodat je geniet van een middeleeuws banket. Bovendien kan er gezorgd worden voor speciale decoraties, zoals trouwbanieren, elegante kandelaars en weelderige bloemversieringen. En natuurlijk vind je in een kasteel en in de kasteeltuin duizend-en-één romantische plekken om de allermooiste trouwfoto’s te maken.

Kastelen waar je kunt trouwen

In eigen land en in het buitenland vind je honderden kastelen waar je kunt trouwen. De provincies Gelderland en Overijssel, die vroeger onderdeel waren van het machtige graafschap Gelre, bieden de meeste mogelijkheden. Maar ook in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Brabant kun je elkaar het ja-woord geven in een kasteel. Vlak over de grens in Duitsland staan ook sprookjesachtige burchten die je deze mogelijkheid kunnen bieden.